Welcome you are. May the force be with you!

Tweede kerstdag 2017 ging ik met vrienden naar Cinemec in Utrecht. Om er een Star Wars exhibition te bezoeken. Het zou gaan om tekeningen, creaties, kostuums en maquettes. Afgewisseld met een activiteit waarin je je eigen ik, je eigen hero kon creëren. Na twee uur stonden we weer buiten, vol enthousiasme! En hadden we gezien:

Modellen van ‘personages’ waren er ook. Zoals onder andere:

Dud Bolt, Mars Guo en Sebulda
Jabba the Hutt
Yoda

De Star Wars cyclus loopt al veertig jaar en bestaat anno nu uit twee afgeronde trilogieën, twee films in een lopende trilogie en één losstaande film. In 1977 bracht bedenker George Lucas de eerste film, episode IV – A New Hope uit, recent verscheen episode VII – The Last Jedi. Het was mooi om de requisieten in hun tijdsbeeld te zien. En om te checken of wat men lang geleden voor ‘modern’ of ‘de toekomst’ hield, inmiddels is uitgekomen.

Prettig was dat we uitgebreid konden rondkijken én het niet ontzettend druk was. Op de laatste afbeelding zien jullie mijn hero-vrienden in een nieuwe en buitengewone dimensie. Goed om zo naar huis te gaan!

De posters en het Lego-boek heb ik laten liggen, ik weet niet waarom. Gelukkig hebben we deze blogpost nog ..

De Star Wars exhibition loopt tot en met 11 maart 2018 en is te bezoeken in een tent naast Cinemec Utrecht. Wikipedia raadpleegde ik voor enige informatie. Alle foto’s maakte ik zelf, de poster-aankondiging haalde ik van internet.